keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Tytöt kävivät siistiytymässä

Winhan koko turkki trimmattiin tasaisen lyhyeksi - lukuunottamatta korvia ja häntää. Helmillä siistittiin pään seutu ja tassut, mutta muuten turkkiin ei koskettu. Saatiin silmät esiin. Katsotaan, jos Helmin karvanlaatu ei olisi kovin helposti takkuuntuvaa ja saataisiin kasvatettua turkkikoiralle turkki. Tähän mennessä ei ole ollut takun takkua, mutta toisaalta - karva on vielä sen verran lyhyttä, että pahin takkukausi on vasta edessäpäin. Saa nähdä, kuinka käy. Voi olla, että viimeistään heinäkuussa olemme varaamassa Helmille kiireellistä trimmausaikaa.


28.5.2014

lauantai 10. toukokuuta 2014

Verta koirien geenitutkimukseen

Itäkeskuksen Megaeläin järjesti tänään joukkonäytteenoton koirien geenitutkimusta varten. Winha on oman kortensa jo kekoon kantanut, joten nyt oli Helmin vuoro. Etutassun suonesta otettiin pipetillinen verta. Ei stressannut yhtään. Tämä oli Helmille sikälikin hyödyllinen reissu, että saatiin totutella ihmisvilinään ja liikkeessä vuoroaan odotteleviin muihin koirakoihin. Helmi oli oikein reippaalla mielellä koko ajan. Pennulle tekee selvästi hyvää olla välillä liikkeellä ilman Winhaa, joka hössöttää ja komentaa.

Liikkeestä tarttui mukaan myös Karlie-pyörökampa. Pyörökampoja tuntuvat turkkikoirien omistajat kehuskelevan keskustelupalstoilla. Joskohan tämä olisi nyt viimeinen turkinhoitoväline, mikä hankitaan (epäilen!). Testataan kun ehditään.

Liikkeessä oli myös koiranruokaesittely. Saatiin mukaan näytepussi koiranruokaa, jota voi antaa sekä pennulle että aikuiselle koiralle. Nythän meillä on ollut ongelmana se, että Winha syö pennun ruokia heti kun silmä välttää (ja Helmi puolestaan pyrkii Winhan ruokakupille). Penturuoka on aika paljon energiapitoisempaa verrattuna aikuisen koiran ruokaan, joten Winhalle on kertynyt hieman ylimääräistä painoa. Ei vielä huolestuttavasti, mutta enempääkään ei tarvitsisi tulla. Kokeillaanpa nyt sitten Acanan Chicken and burbank potato -sapuskaa.

Winha on yleensä ottaen nirso koira, ja aikoinaan rupesimme antamaan nappuloiden joukossa jauhelihaa ruuan maistuvuuden lisäämiseksi. Myös nykyään ollaan laitettu nappulan kyytipojaksi jauhe- tai muuta lihaa, tai jotain koirien rasiaruokaa. Esittelijä suositteli, että nappulat syötetään nappulana ja liha lihana. Jauhelihan tilalle hän suositteli sydäntä tai lihapaloja (vaikkapa karjalanpaistilihoja), koska jauhelihassa on turhan paljon fosforia. Jauhelihan suosiminen on ilmeisesti peruja siltä ajalta, kun korien ruuissa on ollut nykyistä runsaammin hiilihydraatteja. Fosfori on tällöin tullut koirille tarpeeseen.