sunnuntai 19. elokuuta 2012

Hannes Lohen geenitutkimus

Tämänkertaisen cotonwalkin teemana oli Hannes Lohen geenitutkimukseen osallistuminen. Joukkoverinäytteenotto oli järjestetty koirakoulu Kompassin tiloihin Konalassa. Samalla sai osallistua temppukouluun, jossa harjoiteltiin katsekontaktin ottamista sekä viereen-, maahan- ja paikka-komentoja. Winhalla oli haukkuisassa ympäristössä virikkeitä niin paljon, että ainoastaan katsekontaktin ottaminen namien kannustamana onnistui. Namien teho ei tällä kertaa riittänyt muuhun, joten jatkoharjoittelu tehdään sitten myöhemmin kotona.

Winha kantoi kortensa kekoon.  Helsingin yliopiston ja Folkhälsanin tekemää koirien geenitutkimusta varten tassusta otettiin kolme milliä verta. Näytteenotossa ikävin puoli oli kiinni pitäminen. Pistämisestä Winha ei ollut moksiskaan. Nyt tassussa on teippi, joka otetaan pois päiväunien jälkeen.(19.8.2012)

perjantai 17. elokuuta 2012

Takut suoriksi

Cotonin turkki on suuritöinen. Takkuja tulee helposti, vaikka turkkia harjaisi usein. Erityisesti niitä tulee paikkoihin, joita on hankala kammata. Winha ei tietenkään ole lainkaan innostunut takkujen selvittämisestä, mikä tekee työstä varsin haasteellista.

Kampaajalla viimeksi käydessäni tulin kysyneeksi, millä ihmisten hiusten takut saadaan oikenemaan. Kampaaja kertoi hankkineensa juuri tukusta harjan, joka tepsii ainakin ihmishiusten takkuihin. Harjoja ei vielä ollut kampaamossa myynnissä, mutta niitä voisi hankkia tukusta myyntiin asti. Kävinkin tänään ostamassa harjan, joita oli enää yksi jäljellä. Eipä me enempää tarvittukaan.

Harjaa piti tietenkin testata heti kuivaan turkkiin. Winha näytti tällä kertaa jopa nauttivan harjaamisesta. Turkista tuli varsin kuohkea.  Illalla Winha kävi kylvyssä, ja kevyen turkin kuivauksen jälkeen siitä löytyi muutamia megatakkuja. Niihin ei tepsinyt muu kuin sakset. Takkujen poistamisen jälkeen turkin huoltaminen uudella harjalla kävi helposti ja nopeasti. Vaikuttaa siis hyvältä hankinnalta. Nyt sitten vain säännöllistä harjaamista Tangle Teezerillä. Saa nähdä, pitääkö se takut pois pidemmällä aikavälillä.



Tangle Teezer, the professional detangling hairbrush. 

Mökkeilykausi jatkui Forssassa


Mökkeilykausi jatkui Forssassa, joka olikin Winhalle jo tuttu paikka. (6.8.2012, kuva: Pappa)

Winha sai Kotipalvista makoisan luun (7.8.2012).

Meno oli välillä vauhdikasta (7.8.2012).

Mustikkavälipala (9.8.2012).

Kiellot tuppaavat unohtumaan varsin nopeasti. Pehmustettu mukava tuoli veti puoleensa heti kun silmä vältti  (9.8.2012).



Illat ja yöt olivat viileitä. Winha nautiskelee takkatulen lämmöstä (9.8.2012).

perjantai 3. elokuuta 2012

Mökkeilyä Pielisen rannalla

Winha vietti lähes kaksi viikkoa mökillä Pielisen rannalla, Juuassa. Se sai nauttia vapauden huumasta ilman kaulapantaa ja hihnaa. Winhalle teki hyvää tavata uusia ihmisiä, joihin se suhtautuu aluksi hyvinkin varauksella.

Winha kuivattelee turkkiaan laiturilta tipahtamisensa jälkeen ja nutustaa käpyä. Vahinkouinnin jälkeen uusia putoamisia ei enää tapahtunut, vaikka meno näytti välillä villiltä (20.7.2012). 

Terassilla (22.7.2012)

Mustikassa (22.7.2012)

Uimavahtina (22.7.2012)

Lepohetki terassin pöydän alla, suojassa auringolta (22.7.2012)

Sammalten ja varpujen kaivaminen näyttää olevan Winhan mielipuuhaa. Kerran turkkia siivotessa siitä tipahti pari keltiäistä. Toivottavasti otuksemme ei saanut tuhottua koko muurahaisyhdyskuntaa (24.7.2012).

Lepohetki, tällä kertaa tuvassa pöydän alla (27.7.2012)

Vaihteeksi puutöitä (27.7.2012)

Veneilemässä (30.7.2012)